Pretter
Image default
Home and Garden

Pluggen voor zware belasting: wat zijn je mogelijkheden?

Wanneer je een object wilt bevestigen met schroeven is het vrijwel altijd aan te raden om hiervoor pluggen te gebruiken. Er zijn verschillende soorten pluggen verkrijgbaar, maar welke pluggen gebruik je wanneer je iets zwaars wilt gaan bevestigen? Er zijn verschillende pluggen voor zware belasting beschikbaar, waardoor je gemakkelijk kunt ontdekken wat voor jouw klus de beste keuze is. Hier vind je een overzicht van de verschillende soorten pluggen voor zware belasting waar je gebruik van kunt maken.

Ontdek de meest gebruikte pluggen voor zware belasting

  • Ankerpluggen: ankerpluggen worden ook wel keilbouten genoemd. Het zijn speciale pluggen die je gebruikt voor allerlei soorten beton en metselwerk. Je kunt het ook gebruiken bij zware buitentoepassingen.

  • Tuimelpluggen: tuimelpluggen, ook wel paraplupluggen genoemd, zijn voorzien van twee vleugels aan de onderzijde die zich uitspreiden zodra ze bevestigd zijn en de schroef wordt aangedraaid. Zo ontstaat er een stevige verbinding.

  • Kozijnpluggen: met kozijnpluggen is het onder andere goed mogelijk om houten balken aan stenen muren te bevestigen.

Het belang van goede pluggen

Waarom is het aan te raden om pluggen te gebruiken voor jouw klus? Het is zonder plug veel lastiger en schroef in niet-elastische materialen te draaien. Wanneer je een gat groter maakt en hier eerst een plug plaatst, is het een stuk makkelijker een schroef in te brengen. Tijdens het indraaien van de schroef neemt de plug in diameter toe en wordt deze vastgeklemd in het gat. Je bent op deze manier verzekerd van een sterke verbinding.

 

https://www.schroevenshop.be