Pretter
Image default
Home and Garden

Hoe kies je de juiste lijmsoort voor een klus?

Het kiezen van de juiste Loctite lijmsoort verschilt per klus. Zo heb je misschien een kleine klus waar je beter snellijm voor kunt gebruiken, of wil je een moer verlijmen om een stevige verbinding te kunnen garanderen. Voor een reparatie in huis kun je het beste kiezen voor de Loctite alleslijm, zoals de Loctite 60 sec. Universal Glue. Al na 60 seconden is deze lijm gehecht en na 24 uur zit de verlijmde reparatie definitief vast. De lijm is ook te gebruiken op flexibele onderdelen, is transparant en bevat geen oplosmiddelen. Daarnaast kun je deze lijm op vrijwel ieder oppervlak gebruiken, zoals hout, glas, beton, kunststof, metaal en nog veel meer.

Secondelijm gebruiken

Naast alleslijm heeft Loctite ook secondelijm in haar assortiment. Dit is een krachtige en zeer veelzijdige lijmsoort, ideaal voor kleine klussen. Deze lijmsoort hardt nadat je het op het materiaal aanbrengt onder druk heel snel uit. Het voordeel van deze lijm is dat je maar enkele druppels nodig hebt om een sterke verbinding te kunnen maken. Let er hierbij op dat het oppervlak vet- en stofvrij is. Net als alleslijm is secondelijm op veel materialen te gebruiken. Dit maakt de lijm ook geschikt om verschillende materialen met elkaar te verlijmen. Hierbij is het wel belangrijk dat de delen goed op elkaar passen. Secondelijm zorgt er namelijk niet voor dat kiertjes opgevuld worden.

Moeren lijmen

Wil je moeren en bouten blijven aan elkaar bevestigen? Kies dan voor de schroefdraadborging van Loctite. Met deze lijm wordt de speling tussen de schroefdraden opgevuld. Hierdoor wordt voorkomen dat je bout los kan komen, bijvoorbeeld door schokken of trillingen.