Pretter
Image default
Home and Garden

Mogelijkheden met een dakvenster

Een dakvenster is heel kort gezegd een raam dat in je dak wordt geplaatst. Het kan ook gaan om een combinatie van ramen. Dan spreek je nog steeds over een dakvenster. Een dakvenster is dus altijd een raam in je dak.

Meestal worden deze geplaatst in schuine daken, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Steeds meer mensen kiezen voor dakvensters, omdat ramen tegenwoordig goed genoeg geïsoleerd zijn om geen warmte via een dakraam kwijt te raken.

Schuin dak

Een schuin dak heeft allerlei mogelijkheden voor dakvensters. Wanneer je een kleine ruimte hebt, kies je bijvoorbeeld voor een dakraam. Daarmee haal je licht in huis en de mogelijkheid om te ventileren. Je kunt ook meerdere dakramen kiezen, dan spreek je van een daglichtsysteem. Dit werkt goed voor grotere ruimtes, bijvoorbeeld de volledige zolder. Of kies toch voor een dakkapel. Ook dat kan met dakvensters voor schuine daken.

Plat dak

Ook op een plat dak kun je dakvensters laten plaatsen. Deze zijn dan niet schuin natuurlijk. Het zijn platte ramen op je dak. Met een lichte helling of bolling om te voorkomen dat alle viezigheid er bovenop blijft liggen. Anders heb je alsnog niets aan je dakvenster natuurlijk. Hier geldt hetzelfde als voor dakramen en een daglichtsysteem. Je spreekt alleen over een lichtkoepel en een lichtstraat in plaats van een dakraam en een daglichtsysteem. Het idee is hetzelfde: één raam versus meerdere ramen.

https://www.dakvensterstore.be