Pretter
Image default
Home and Garden

Ondervloer voor laminaat: hoe kies je de beste?

Een ondervloer voor laminaat is verkrijgbaar in meerdere soorten. Je hebt niet alleen de keuze uit ondervloeren in verschillende diktes, maar ook in materiaal en eigenschappen. Dit kan het lastig maken om een geschikte ondervloer te kiezen. Toch zijn er een aantal punten waar je op kunt letten in het kiezen van een ondervloer voor laminaat. Op deze pagina vind je een overzicht van de aandachtspunten en wordt het een stuk makkelijker om de beste keuze te maken.

De belangrijkste aandachtspunten

Voordat je een laminaatvloer gaat leggen moet er eerst nog een ondervloer worden geplaatst. Welke dat wordt, is afhankelijk van de wensen die jij hieraan stelt. Er zijn in ieder geval een aantal punten die je mee moet nemen in het maken van een keuze:

  • Stabiliteit: bekijk hoeveel oneffenheden je basisvloer heeft. Op een gladde betonnen ondergrond kun je een dunne ondervloer plaatsen. Heb je te maken met een vloer met veel oneffenheden, dan is het slim om voor speciale ondervloer te kiezen die deze ondergrond egaliseert.

  • Vocht: optrekkend vocht onder de vloer tegenhouden doe je met een ondervloer die een geïntegreerd vochtscherm heeft. Je kunt een normale ondervloer voor laminaat ook combineren met een speciale dampdichte folie.

  • Eigenschappen: kijk naar de eigenschappen die jij belangrijk vindt. Zo zijn er ondervloeren die zich richten op isolatie en geluiddemping, waardoor de vloer minder koud aanvoelt en je minder geluiden hoort. Ook is het mogelijk een speciale ondervloer voor laminaat met vloerverwarming te kiezen. Er is voor ieder wat wils!

 

https://www.ondervloershop.com/categorie/voor-laminaat/