Pretter
Image default
Management

Small investment business plan

Het bedrijfsplan geeft de ondernemer toegang tot het investeringsproces. Zonder een vooraf ingediend plan zullen vele investeerdersgroepen niet eens een gesprek toestaan. En het plan moet uitmuntend zijn, wil het investeringsfondsen winnen.

 

Te veel ondernemers blijven echter geloven dat als zij maar een betere muizenval bouwen, de wereld wel voor hun deur zal staan. Een goede muizenval is belangrijk, maar het is slechts een deel van het aangaan van de uitdaging. Ook belangrijk is het voldoen aan de behoeften van marketeers en investeerders. Marketeers willen bewijs zien van interesse van klanten en een levensvatbare markt. Investeerders willen weten wanneer ze kunnen uitbetalen en hoe goed de financiële prognoses zijn. Puttend uit hun eigen ervaringen en die van het Massachusetts Institute of Technology Enterprise Forum, laten de auteurs ondernemers zien hoe zij overtuigende en winnende businessplannen kunnen schrijven.

 

Een uitgebreid, goed doordacht ondernemingsplan is essentieel voor het succes van ondernemers en bedrijfsmanagers. Of u nu een nieuw bedrijf start, extra kapitaal zoekt voor bestaande productlijnen, of een nieuwe activiteit in een bedrijfsafdeling voorstelt, u zult nooit voor een uitdagender schrijfopdracht komen te staan dan het opstellen van een bedrijfsplan.

 

Alleen een goed doordacht en goed onderbouwd plan kan de nodige investeringen en steun voor uw idee verwerven. Het moet het bedrijf of het voorgestelde project accuraat en aantrekkelijk beschrijven. Ook al is het onderwerp een bewegend doel, het plan moet de huidige status van het bedrijf of het project, de huidige behoeften en de verwachte toekomst in detail beschrijven. U moet op een logische en overtuigende manier de huidige en veranderende behoeften aan middelen, marketingbeslissingen, financiële prognoses, productie-eisen en personeelsbehoeften presenteren en rechtvaardigen.

 

Omdat zij zoveel moeite doen om zoveel te verzamelen, te organiseren, te beschrijven en te documenteren, is het niet verwonderlijk dat managers soms de grondbeginselen over het hoofd zien. Wij hebben ontdekt dat de belangrijkste is de juiste weergave van de standpunten van drie groepen.

 

1. De markt, met inbegrip van zowel bestaande als toekomstige klanten, klanten, en gebruikers van het geplande product of de geplande dienst.

 

2. De investeerders, of het nu gaat om financiële of andere middelen.

 

3. 3. De producent, zowel de ondernemer als de uitvinder.

 

Maar al te veel bedrijfsplannen worden uitsluitend geschreven vanuit het gezichtspunt van de derde groep – de producent. Zij beschrijven de onderliggende technologie of creativiteit van het voorgestelde product of de voorgestelde dienst in gloedvolle bewoordingen en zeer uitvoerig. Zij verwaarlozen de partijen die de onderneming financieel levensvatbaar maken – de markt en de investeerder.

 

Neem het geval van vijf directeuren die financiering zochten om hun eigen ingenieursbureau op te richten. In hun bedrijfsplan noemden zij een twaalftal soorten gespecialiseerde ingenieursdiensten en raamden zij hun jaarlijkse omzet- en winstgroei op 20%. Maar de managers hebben niet bepaald welke van de voorgestelde dozijnen diensten hun potentiële klanten werkelijk nodig hadden en welke het meest winstgevend zouden zijn. Door deze kwesties niet grondig te onderzoeken, negeerden zij de mogelijkheid dat de markt bepaalde diensten zou willen die niet tot het dozijn behoorden dat op de lijst stond.

Bovendien verzuimden zij de prijs van de nieuwe aandelen of het percentage dat voor de investeerders beschikbaar was, aan te geven. De behandeling van het perspectief van de investeerder was belangrijk omdat investeerders, althans voor een nieuwe onderneming, een rendement van 40% tot 60% op hun kapitaal nastreven, jaarlijks samengesteld. De verwachte omzet- en winstgroeipercentages van 20% konden niet voor het vereiste rendement zorgen tenzij de oprichters een aanzienlijk aandeel in de onderneming zouden afstaan.

 

In feite hadden de directieleden alleen hun eigen perspectief in aanmerking genomen – met inbegrip van de diensten, de organisatie en de verwachte resultaten van het nieuwe bedrijf. Omdat zij niet overtuigend hadden aangetoond waarom potentiële klanten de diensten zouden kopen of hoe investeerders voldoende rendement zouden maken (of wanneer en hoe zij zouden kunnen uitbetalen), miste hun business plan de geloofwaardigheid die nodig was om de benodigde investeringsfondsen te werven.

 

Wij hebben ervaring met zowel de evaluatie van bedrijfsplannen als met het organiseren en observeren van presentaties en reacties van investeerders op sessies van het MIT Enterprise Forum. Wij zijn van mening dat bedrijfsplannen op overtuigende wijze marketing- en investeerdersoverwegingen moeten behandelen. Deze lezing identificeert en evalueert deze overwegingen en legt uit hoe bedrijfsplannen kunnen worden geschreven om eraan te voldoen.

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/