Pretter
Image default
Business

Soorten dakbedekking

De meeste daken in Nederland hebben allemaal dezelfde uitstraling. Dit zijn schuinaflopende daken die zijn voorzien van dakpannen. Vaak zijn deze dakpannen in de kleur rood, bruin of zwart. De meeste mensen vinden het prima dat hun dak er zo uitziet, zij hechten hier ook niet heel veel waarde aan. Toch zijn er ook mensen die eens wat anders willen doen met hun dak dan het te bekleden met die standaard dakpannen. Zij willen iets wat er uitspringt, waar je niet omheen kunt. Voor deze mensen is er dan ook nog de keuze uit verschillende andere stijlen om hun dak van te voorzien. Op deze manier maken zij van hun huis een echte eye-catcher. 

 

Je kunt als alternatief op de dakpannen kiezen voor een rietendak. Zo’n dak geeft huizen een authentieke uitstraling en straalt luxe uit. Rieten daken zijn in principe geschikt voor alle soorten woningen: villa’s, rijtjeshuizen, boerderijen, oude huizen en nieuwbouwprojecten. De laatste jaren is deze vorm van dakbedekking aan het groeien in populariteit. Wanneer je een gespecialiseerd rietdekkersbedrijf je dak laat leggen, ben je verzekerd van een stabiele constructie. Deze mensen kunnen zowel je dakpannen vervangen voor een rieten dak, als een rieten dak aanbrengen op een nieuwe woning. De investering is het aanzicht zeker waard!

 

Nog een derde soort dak, is een plat dak. Platte daken zie je voornamelijk bij wat hogere gebouwen. Het voordeel hiervan is dat je meer ruimte hebt op de bovenste verdieping. Je hebt geen rekening te houden met schuin aflopende muren. Als je wilt, is het zelfs mogelijk om een dakterras te bouwen op het dak. Wanneer je dit van plan bent is het wel nodig om een bouwvergunning te hebben. Toch is dit een fijne manier om toch buiten te kunnen zitten, ook wanneer je geen tuin hebt. Wel wordt het vaak heel warm in de zomer wanneer je woning een plat dak heeft. Om dit iets tegen te gaan kun je ervoor kiezen om groen op je dak te plaatsen.