Pretter
Image default
Health

Thuiswerken in de zorg met veilig beeldbellen

Veilig thuiswerken

Het nieuwe ‘normaal’ als het gaat om werken is thuiswerken. In bijna iedere branche is het wel een normaliteit geworden dat personeel tenminste 1 of 2 dagen in de week (soms zelfs meer) thuiswerken. Dit vraagt natuurlijk om heel wat aanpassing. Niet alleen van jouw werkgever, maar ook van jezelf. Hoe balanceer je de verhouding tussen werk en privé bijvoorbeeld? En hoe onderhoud je contact met je collega’s op een effectieve manier? En ook niet onbelangrijk voor werkgevers: hoe blijven je medewerkers gezond en vitaal? Bij Vcare hebben we ook nagedacht over deze vragen. Als verlengstuk op het gebied van slimme communicatie voor de zorg, ontwikkelen wij slimme oplossingen die onder andere zorg op afstand mogelijk maakt voor bijvoorbeeld huisartsen en zorginstellingen. Hieronder geven we wat tips om zorg op afstand mogelijk te maken.

Heb vertrouwen in je personeel

Er kan rustig gezegd worden dat de zorg in Nederland op flinke spanning staat. De zorgvraag neemt toe, terwijl het aantal gekwalificeerde zorgmedewerkers afneemt. Tegelijk is er steeds meer de trend dat zorg on demand moet plaatsvinden voor zowel jong als oud. De toenemende vergrijzing en daling van het aantal huisartsen brengen allemaal spanningen met zich mee. Flexibiliteit van personeel is daarom één van de manieren om hiermee slimmer om te gaan. Door als werkgever te vertrouwen op de kennis, kunde en ervaring van je personeel en hun de verantwoordelijkheid te geven, zullen medewerkers zich gewaardeerd voelen en zich extra inzetten. Laat ze zelf hun werktijden inkleden en zorg dat onderling tussen collega’s een goede klik is zodat er minder kans ontstaat op stress, uitval of ontslag.

goed verwachtingsmanagement

Vergaderen om te vergaderen is natuurlijk niet wenselijk en kan irritatie opleveren. Wel is het niet onverstandig om regelmatig bij te praten met elkaar om resultaten te bespreken, klachten te behandelen, verbeteringen aan te dragen, maar ook om doelstellingen bij te sturen zodat ze realistisch zijn. Vraag dit ook expliciet aan elkaar en geef de ruimte dat iedereen ook zijn of haar zegje kan doen. Is er een team dat verantwoordelijk is voor een resultaat? Laat het dan ook over aan het team om dit zelf aan te pakken.

Houd contact met cliënten dankzij veilig beeldbellen

Actief contact onderhouden is een belangrijke manier om te binden met mensen. Niet alleen tussen collega’s, maar ook tussen zorgverlener en cliënt. Door het vele thuiswerken in de zorg is het extra belangrijk dat er contact momenten zijn om te kijken of evalueren hoe het met een patiënt gaat. Vaak hoeft dat niet heel lang te duren, maar zijn korte contact momenten wel heel waardevol. Voor dit soort situaties is veilig beeldbellen via telefoon, tablet of computer een ideale oplossing. Vcare heeft met Video connect een volledig AVG proof beeldbel oplossing ontwikkeld die zowel kinderlijk eenvoudig in gebruik is alsmede ontzettend veilig en persoonsgegevens heel goed beschermd. Diensten van Vcare voldoen namelijk aan de ISO 27001 en NEN 7510, twee strenge keurmerken ten aanzien van databeveiliging en bescherming persoonsgegevens. Je hoeft als gebruiker van Vcare connect dus nooit zorgen te maken dat anderen ongewenste toegang krijgen tot privacy gegevens.

Vcare connect voor ANW en Zorginstellingen

Wil jij ook je medewerkers extra ondersteunen met slimme digitale zorg? Ben je werkzaam binnen langdurige zorg instellingen, huisartsen of spoedzorg? Maak dan een afspraak met Vcare via 088-4800900 en vraag een demo van ons cloudbased zorgportaal.

https://www.vcareconnect.nl/