Pretter
Image default
Architecture

Waarom slijpen bij een metaal bedrijf?

Oppervlakteruwheid

Slijpen wordt meestal toegepast om een nauwkeurig en glad oppervlak te krijgen.
Your text to link… Is gespecialiseerd in het onder andere van metaal slijpen. Dit kunnen zij handmatig en ook machinaal.
Is uw metaal oppervlak behoorlijk ruw? Of wilt u een rond, of juist een vlak metaal pronk stuk? Neem dan eens een kijkje op de website, of neem contact met hen op.
Ze kunnen u beslist verder helpen. Ze kunnen, slijpen, polijsten, reinigen en noem maar op. En zo veel meer dingen. Heeft u zelf weinig tijd? of heeft u hulp nodig? Aarzel dan niet..
Moet uw metaal bijvoorbeeld van een goed profiel voorzien zijn? Dat kan natuurlijk ook!
Wist u ook dat, ‘de slijpkorrels’ de gladheid van de oppervlakte bepalen?
Als de slijpkorrel een kleinere korrel bevat, dan wordt de oppervlakte steeds gladder. Dus hoe groter de korrel is, hoe minder glad deze wordt. Dit kan natuurlijk ook als het metaal wat meer ruwheid moet bevatten. De oppervlakteruwheid is zeer belangrijk voor het metaal. Men kort dit vaak af naar: ‘Ruwheid’. Maar oppervlakteruwheid is eigenlijk de juiste benaming. Bevat de oppervlakteruwheid ook veel grof of juist een beetje? Bij Your text to link… kijken ze graag met u mee, en helpen ze graag om het metaal een finishing touch te geven.

Wat houdt polijsten precies in?

U zult vast en zeker wel eens van ‘polijsten’ gehoord hebben? Vaak denkt men dan:
‘Ja, ik heb mijn tanden wel eens laten polijsten’. Wat gebeurd er dan precies?
Juist, je tanden krijgen dan een mooi glad resultaat. Dit is het zelfde als met metaal polijsten, alleen het metaal wordt dan natuurlijk ook glad. Het kan zelfs zo glad gemaakt worden, dat het een spiegelend effect krijgt. Het is net wat men wilt natuurlijk. Als het veel oppervlakteruwheid bevat, dan zou u ook kunnen denken aan polijsten. Dit haalt ook de ruwheid weg. Dit wordt een zeer sprankelend resultaat!
Als er aan de oppervlakteruwheid wordt gewerkt dan, wordt dit gelijk vrij gemaakt van alle krassen en viezigheid die er mogelijk op kunnen zitten.

Dus kijkt u even goed naar de oppervlakteruwheid van het metaal. En als u deze goed wilt onderhouden, is het wel zo slim om onder andere het metaal te polijsten en/of te slijpen door Your text to link….

Ik hoop dat u voldoening heeft aan deze informatie.

http://vangeenen.nl/rvs-afdeling/