Pretter
Image default
Home and Garden

Wat als ik laminaat kopen wil?

Laminaat kopen is geen vreemde keuze. Houten vloeren isoleren niet goed, vragen veel onderhoud en zijn ook nog gevoelig voor temperatuurwisselingen. Bij laminaat heb je al die problemen niet. Het is gemakkelijk schoon te houden, gaat doorgaans lang mee en blijft in dezelfde vorm ongeacht temperaturen. Daarom kies je voor laminaat kopen. Maar wat dan? Dan zul je nog wat keuzes moeten maken voor je nieuwe vloer.

Kleuren en legging

Allereerst is dat natuurlijk de kleur. De kleur van je vloer is bepalend voor de sfeer van je huis. Meestal als je laminaat gaat kopen, heb je veel keuze uit verschillende houttinten. Dit kan zo licht zijn als witgrijs maar ook donker tot het zwarte aan. Een lichte vloer oogt ruimtelijk en werkt vaak goed als je weinig ruimte hebt. In een grotere ruimte kan een donkerdere vloer juist warmte creëren, zeker wanneer je een minimalistisch interieur hebt.

Uiteindelijk is het aan jou welke kleur laminaat je kopen wil. Daarnaast kun je nadenken over de legging. Vaak is het mooiste om dit in de lengte van de ruimte te doen. Je kunt ook kiezen voor een vissengraat – erg populair momenteel. Dat kun je zowel (laten) leggen met kleine latjes laminaat als in het laminaat kopen. De stukken laminaat hebben dan het vissengraatmotief al verwerkt in de planken.

Afmetingen

Het is tot slot aan jou te bepalen of je langwerpige of meer vierkant gevormde stukken laminaat kopen wil. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden voor eenzelfde kleur en/of motief.

https://www.vloerenshop.be/