Pretter
Image default
Pets

Wat doen als je hond tegen iedereen blaft?

Stel je hond zit voor het raam en zodra hij een kat of andere hond voorbij ziet komen, zet hij het op een blaffen. Je hebt je hond al verschillende keren gewaarschuwd, maar dat helpt eigenlijk niets. Hij blijft het doen. Wat kun jij hier tegen doen?

Raamfolie werkt!

Raamfolie is de oplossing! Raamfolie werkt tegen blaffende honden. Het is heel simpel. Je plakt een stukje van het raamfolie op het raam zodat jouw hond de tuin of de straat niet meer kan zien. En daarmee is op een hele simpele manier jouw probleem opgelost.

Welk raamfolie kopen tegen blaffende honden?

Welk raamfolie je koopt, maakt niet zoveel uit. Belangrijk is dat de hond er niets doorheen kan zien. Wel fijn voor jezelf is dat er nog daglicht naar binnen kan komen. Dus koop geen zwart plakfolie of blinderende folie. Koop echt raamfolie dat licht doorlaat maar zicht doet vervagen. Melkglas folie bijvoorbeeld. Dit geeft een mooie witte gloed op je ramen. De contouren van buiten worden flink vervaagd en mocht er een kat of hond langs je woning wandelen, dan kan jouw hond eigenlijk niet in detail zien wie of wat er nou voorbij komt lopen. Hij zal dan ook niet gaan blaffen.

Waar te koop?

Waar koop je folie tegen blaffende honden? Eigenlijk bij elke doe het zelf zaak hebben ze dit wel. Het zou fijn zijn om een voorbeeldje te zien. Vaak hebben ze in winkels wel een raam waarop alle folies geplakt zitten. Zo kun je goed zien wat de doorkijk is en hoeveel licht er nog doorheen komt. Bij online winkels kun je vaak proefstaaltjes bestellen. Zeker de moeite waard. Ook kun je beter voor statisch folie kiezen omdat je dat later ook weer makkelijker van je ramen kunt verwijderen. Je hebt geen expert nodig om het raamfolie op je raam aan te brengen. Met eenvoudig knipwerk kom je zelf al een heel eind en maak je een einde aan het geblaf van jouw hond.